Last van Angstaanvallen?

Heb je angstaanvallen en wil je daar iets aan doen? Oplossingen om snel van je aanvallen van angst af te komen.
angstaanvallen expert
Beste lezer,

Mijn naam is Jan Heering. Ik ben Mental Coach en mijn specialisatie is het snel oplossen
van angsten.

Ik heb inmiddels al bijna 20 boeken over aanpakken en oplossen van een groot aantal
emotionele klachten, waaronder angsten, geschreven.

In mijn praktijk heb ik van velen die last hadden van angstaanvallen geholpen om hun angst vlug achter zich te laten.

Ik zal eerst vertellen wat angst met je doet. Verder bespreek ik waarom de meest gegeven tips voor het verminderen van angstaanvallen niet werken.

Daarna zal ik je uitleggen wat de oorzaken van je angsten zijn en hoe jij je angst voor eens en altijd kunt oplossen.Leven van angstaanvallen
Het is gruwelijk om een angstaanval te hebben. Het grijpt je enorm aan. Je hebt het idee dat de aanval heel lang duurt en niet lijkt op te houden. In werkelijkheid is de aanval binnen enkele minuten afgelopen.

De symptomen van een aanval van angst zijn:

 • Trillen

 • zweten

 • Pijn op de borst

 • Hartkloppingen

 • Benauwdheid

 • Het gevoel hebben dat de keel wordt dichtgeknepen

 • Duizeligheid

 • Misselijkheid

 • Hoofdpijn

 • Tintelend of dof gevoel in armen of benen

Andere symptomen waarvan je last kunt hebben zijn: wazig zien, maagklachten, luchthappen, pijnlijke spieren in nek en / of hals, koude rillingen en een droge mond.

Het kan zelf zo zijn dat je tijdens een aanval bang wordt om flauw te vallen. Het kan ook zo zijn dat je bang bent dat jij jezelf niet meer onder controle kunt houden.

Daarnaast kan de ervaring zo intens zijn dat je bang bent om gek te worden of dat je denkt dat je dood gaat.

Je doet een poging om de situatie te ontvluchten. Dat is echter niet altijd mogelijk. Door het gevoel te hebben niet weg te kunnen is het mogelijk dat de angst nog sterker gaat toeslaan.

Je doe je best om te voorkomen dat je aanvallen krijgt. Je gaat daardoor bepaalde situaties mijden. Als je niet oppast kan je door dit gedrag in een sociaal isolement verzeild raken.

Je kunt niet goed meer slapen. Je krijgt steeds vaker last van sombere stemmingen.

Het is lastig voor je om je nog ergens de aandacht bij te houden.

Niemand in je omgeving kan bevatten wat er met je aan de hand is. Als gevolg daarvan heb je het idee dat je er alleen voor staat.Angstaanvallen – wat niet helpt
Er worden vele manieren aanbevolen om van aanvallen van angst af te komen. Misschien heb je al een aantal van de hier beschreven methodes (zonder succes) toegepast.

Hieronder beschrijf ik een aantal van de meest gebruikte manieren om angst te verminderen. Daarna leg ik uit waardoor je klachten worden veroorzaakt, en hoe jij je angst achter je kunt laten.

 • Praten over je angsten
  Het kan zo zijn dat jij je opgelucht voelt wanneer je over je angsten met iemand hebt gesproken (als je dat al durft). Het is echter zo dat je de volgende keer weer een aanval van angst te verduren krijgt.

 • Je angsten trachten te bedwingen
  Het proberen om je angsten te onderdrukken werkt alleen maar tegen je. Je angsten worden hierdoor alleen maar heviger.

 • Alternatieve methodes
  Helaas is het zo dat het gros van de alternatieve behandelwijzen en remedies niet of slechts heel langzaam werken.

 • Medicatie
  Medicatie is in mijn ogen geen oplossing. In het beste geval worden je klachten lichtelijk onderdrukt.

  Voorbeelden van veel voorgeschreven middelen zijn:
  Benzodiazepinen
  Deze hebben een angstonderdrukkende werking. De bijwerkingen zijn: overdag moeite hebben om overdag wakker te blijven, ’s nachts wakker zijn, staren en verslapping van de spieren. Bij langdurig gebruik werken Benzodiazepinen verslaven. De bekendste zijn: Diazepam (Valium) en Lorazepam (Temesta).

  Antidepressiva
  Bij een combinatie van angst en depressie wordt er soms door de arts voor gekozen om antidepressiva voor te schrijven. De bekendste zijn: Paroxetine, (Seroxat) en Fluoxetine (Prozac). De bijwerkingen van Seroxat zijn: duizeligheid, onrustig, hartkloppingen, zenuwachtigheid, zweten, benauwdheid en dubbelzien.

  Bijwerkingen van Prozac zijn: duizeligheid, niet kunnen slapen, een wazig in het hoofd, afgestompte emoties, moeheid, misselijkheid en hoofdpijn.

 • Behandeling door een psycholoog
  De kans is groot dat je behandeling door een psycholoog als een veel te zwaar traject ziet.

  Mocht je toch zo’n traject overwegen, bedenk dan dat je dan te maken krijgt met lange wachttijden, dat er veel sessies nodig zijn en dat de uitkomst uitermate onzeker is.Angstaanvallen – de oorzaak
Na jaren van onderzoek is gebleken dat je emotionele gezondheid wordt beïnvloed door het stromen van energie door het energiesysteem van je lichaam.

Stroomt door jouw energiesysteem de energie vrij, dan voel jij je goed. Je bent optimistisch en vrij van emotionele klachten.

Ontstaan er echter blokkades in je energiesysteem waardoor de energie minder goed kan doorstromen, dan begin je daar last van te krijgen. De gevolgen hiervan ervaar je als angsten en sombere stemmingen.

Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare angsten, gedachtes en gedragingen ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem.

Deze van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem zijn ontstaan door onverwerkte emoties. Deze onverwerkte emoties kan je onbewust hebben. Je hoeft dus niet te weten dat jij daar last van hebt.

Doordat jouw klachten het gevolg zijn van energetische blokkades helpt al hetgeen je doet om van je angstaanvallen af te komen niet of slechts een klein beetje. Je lost immers de oorzaak van je klachten niet op.

Het is echter zo dat je door de verstoringen in het energiesysteem van je lichaam te verhelpen verlost wordt van je klachten.Er is een oplossing om snel je angstaanvallen op te lossen, namelijk…………….


Angstaanvallen
oplossing


Zonder Angst Home

Angstaanvallen Angstig Spinnenangst Sociale Angst
Angst Paniek Behandeling Angst

Contact Sitemap About Angstaanvallen Disclaimer Privacybeleid